داغ نیوز
داغ نیوز
اخبار داغ ، با داغ نیوز داغ شوید ، اینجا گرما را احساس خواهید کرد ، یک قاشق حرارت
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 9 تير 1390برچسب:, توسط یک دانشجو |
دخترا این ور، پسرا اون ور: پرونده‌ای برای تفکیک جنسیتی در دانشگاه‌ها
 
  مخالفان تفکیک جنسیت می گویند این کار توهین به دانشجویان است و امام، آن را قبول نداشت. موافقان می گویند قانون است و دانشگاه ها اسلامی می شود.

 

به گزارش لیزنا به نقل از خبرآنلاین، دانشگاه های معتبر کشور می گویند دستورالعمل وزارت علوم را برای تفکیک دختران و پسران دانشجو اجرا می کنند. یعنی کلاسها از این به بعد در شرایطی برگزار می شود که دیگر مختلط نیست.

در تازه ترین اقدامات عملی برای تفکیک جنسیتی، یکی از بزرگترین دانشگاه های کشور اعلام کرده کلاسهای دانشجویان سال اول را دخترانه و پسرانه می کند. دانشگاه صنعتی شریف در نظر دارد از چیزی که به قول رئیس این مجموعه "شوک بزرگ" به دانشجویان ناشی از حضور در محیط مختلط آموزشی است، پیشگیری کند و آنها را در کلاسهای جداگانه آموزش دهد. مسئله ای که به گفته بسیاری از صاحبنظران و استادان دانشگاه، توهین آشکاری به دانشجو و شان محیط علمی است.

هر چه که هست، کامران دانشجو، وزیر علوم و تحقیقات که کمتر از دو سال پیش می گفت تفکیک جنسیتی در دانشگاه های ایران به شدت تکذیب می شود، این روزها؛ مصوبه ای مربوط به 24 سال پیش را مبنای عمل خود قرار داده و می گوید هر طور هست، باید قانون تفکیک جنسی در دانشگاه ها اجرا شود. طبق این مصوبه که شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را به تصویب رسانده، هر گاه دانشگاه توان تفکیک کردن کلاسهای دختر و پسر را داشته باشد، باید این کار را انجام دهد.

اکنون بسیاری از چهره های نزدیک به دولت می گویند با تفکیک جنسیتی، اسلامی کردن دانشگاه ها، محقق خواهد شد. از جمله آقاتهرانی، نماینده مجلس و استاد کابینه محمود احمدی نژاد معتقد است  تفکیک کردن دختران و پسران و تغییر در دروس از اصلی ترین روشهای اسلامی کردن دانشگاه هاست.

به تعبیر دیگر، موافقان طر ح تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها، سه عامل را دلیل اصلی موافقت خود عنوان می کنند: اسلامی کردن دانشگاه ها، مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و بازده بهتر درسها.

از دیگر سو، مخالفان اجرای این طرح، می گویند این کار، راه و رسم امام خمینی (ره)، نبوده است. آنها معتقدند این کار را امام نمی پسندید و اگر می خواست این کار انجام بشود در سالهای انقلاب فرهنگی و بستن دانشگاه ها،این تفکیک را انجام داده بود.

دلیل دوم برای مخالفت آنها، چیزی است که به عنوان "بی حرمتی به شان دانشجو" عنوان می کنند. آنها می گویند آمار ورودی دانشگاه ها نشان می دهد دختران نزدیک به 70 درصد سهم کنکور را به خود اختصاص داده اند و در صورتی که در محیطهای دخترانه تحصیل کنند، فردا در جامعه و محیط کاری، دچار مشکل خواهند شد.

مجلس در این میان، از اصلی ترین مخالفان تفکیک جنسیتی است. نمایندگان متعددی که بیشتر عضو کمیسیون آموزش هستند، این کار را به صلاح کشور نمی دانند و بارها با آن مخالفت کرده اند. تا جایی که معاون وقت وزیر علوم، مجبور شد در اظهار نظری، دل مجلس را به دست بیاورد و بگوید: "در صورت تصویب مجلس، تفکیک جنسیتی صورت خواهد گرفت."

ولی واقعیت این است که تفکیک جنسیتی در دانشگاه ها آغاز شد و طیفهای مذهبی و وزارت علوم نیز به شدت دنبال به سرانجام رساندن آن هستند. تا جایی که برخی مراجع تقلید قم نیز اعلام کرده اند با اجرای تفکیک جنسیتی موافقند.

پس خیلی دور از انتظار نیست علاوه بردانشگاه مطرح صنعتی شریف، از ابتدای سال تحصیلی جدید، دخترها این طرف درس بخوانند و پسران در آن کلاس، وضعیتی که برخی مسئولان وزارت علوم می گویند باید از همان سال 66 اجرا می شد. هر چند که مخالفان می گویند در سال 66 و زمان حیات امام، ایشان هیچگونه حرفی در این باره نزده اند.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.